Pazar, Haziran 24

hayaletler-gölgeler.

Ters giden şeylerden bashetmeyeceğim..Vakıfdan mesela..Zamanı geldiğinde anlatırım.Her şey belli olduğunda.

Çok çok güzel bir haftasonu geçirdim..Aslında bu gün pazar haftasonu daha bitmedi ama ne önemi var ki? Şimdi biraz masal anlatalım..

..............

'''1 aydır görüşmüyorlardı.Naifçe sarıldı erkek kapının girişinde.Kız ondan biraz kısaydı ama ikiside normalin üstünde uzundular aslında.Kızın kafası erkeğin göğsüne geliyordu ve kız bunu çok severdi tam kalbinde onun canının attığı yerde uyurdu çünkü..

İçeri geçtiler uzun zamandır izlemek istedikleri film hakkında konuşmaya başladılar.Kız bulup gelmişti filmi ama bakmışlardı ki adamda da aynı film var..Adam oyun oynamaya devam etti.Kız hep çok sevmişti onu oyun oynarken izlemeyi.Kapı çaldı yemek siparişleri geldi.Tehlikeli bir KFC kokusu yayıldı ki kız uzun zamandır yememişti.O an uzun zamandır yapılmayan her şey yapılıyordu.Birbirlerini öpmediler bütün gece..
Ama bütün gece elele izlediler o gerilim dolu filmi.
Sonra film bitti..Seviştiler..Ama o sevişmek değildi.Seni çok özledim..Hayır ben seni daha çok özledim bağırışmlarıydı..

Adam oyun oynamaya devam etti hep yaptıkları gibian yorumlar yaptı.Kadın onun dibinde bütün gece uyur uyanır sabaha kadar oynadığı oyunu izledi.Sonra birlikte uyumaya devam ettiler..

Sonraki bütün gün insanlar sıcaktan el sıkışmaya çekinirken onlar bir kanepenin üzerinde sıcağa aldırmadan koyun koyuna uyudular.Sürekli yemek yiyip salak ne kadar konu varsa güldüler..Adam oyun oynadı kadın saçma sapan kahkahaları ile eşlik etti ona..Akşam ortak bir arkadaşlarının vedasına gitmek için hazırlandılar..Oysa onlar ayrıydı ama hiç bir şey olmamış gibi davranmayı çok güzel kavramışlardı.Tek eksik olan 'sevgilim' kelimeleri ve sokakta temas etmeyen elleriydi..
Kadın hiç rahatsız değildi bu durumdan..Onlar hiç kopamıyorlardı..Bunu ikiside biliyordu artık..Birbirlerini arayıp sormuyor sonra nasıl olduğunu ikiside anlamadan bir sabah uyandıklarında el ele buluyorlardı kendilerini..

Kadının aklına bütün hafta sonu aldığı kararı geldi ara ara.Ağustos başı vereceği karar..Adama her baktığında kafasından aynı kelime bulutları geçti.Ama öyle mutluydu ki o bulutlar adamın her dokunuşunda toz olup yok oluyordu..

Hiç planlanmayan yalnız yedikleri yemekten sonra arkadaşlarının veda partisi de güzeldi.EE barışmatınız mı sorularına gülerek biz küs değiliz ki dediler..Gözgöze gelmemeye özen gösterdiler..Ama yine birlikte çıkıp birlikte uyumaya gittiler..Sabahın köründe kalktılar adam her zamanki gibi uzak bir ülkeye uçtu..Kız kendi evinde adamın kokusuyla uyumaya devam etti...'''''

............


Başka bir şey sormak için aramıştı km.lerce öteden..Bir anda sorduğu konuyu bıraktı.Onun harcadığı yıllara ortak olamam dedi telefondaki ses.Harcadığı ? diye bir soru yöneltti kadın.Diğer adam kadına hiç aldırmadan devam etti; onun yıllarının üzerinden devam edemem.Sen onunla öyle zamanlar yaşamışsın ona öyle anılar bırakmışsın o sana öyle kokular bırakmış ki ne sen ne de o başka anıları kokuları sokamıyorsunuz hayatlarınıza dedi.Cambaz ben seninle bir hayat istiyorum evet ama bu şekilde değil ben sana her baktığımda hiç görmediğim bir adamın yüz hatlarını seçebiliyorum dedi.Ve eminim ona bakan ona dokunan her kadın senin bütün kokunu en küçük hücrelerine kadar hissediyor.Siz ; biz diğerlerine ve kendinize işkencenin en büyüğünü yapıyorsunuz.Kadın sustu.Diğer adam devam etti; ne olur iyi düşün.Ben diğer adamlar gibi peşinden koşamam çünkü seni istediğimi biliyorsun..Ama ben o görmediğim adamın hayaleti ve istediğim kadının o adamın hayatındaki gölgesi ile yaşayamam..Kadın sessizce telefonu konuşmaya devam eden adamın yüzüne kapattı.Sonra özürdilerim ama yeter diye bir mesaj attı adama.Yeter dedi daha fazla dinlemek istemiyorum..ve bütün bir pazar günü uçurduğu uçurtmasını düşünmeye başladı..Nasıl mutlu olduğunu..


cambaz..